> Mijn konijn van dag tot dag > Het belang van de dierenarts

Het belang van de dierenarts

De dierenarts is de beste bondgenoot voor de gezondheid van uw konijn. Dankzij zijn wetenschappelijke studies beschikt hij over alle nodige kennis om uw pluizige vriend te onderzoeken en mogelijke afwijkingen vast te stellen. Op basis van aanvullende onderzoeken zoals een bloedonderzoek, röntgenfoto's of zelfs een CT-scan, kan hij een diagnose stellen (naam van de ziekte, oorsprong van de symptomen) en vervolgens de meest geschikte behandeling opstarten.

 

Meer dan dagelijkse verwondingen en ziekten behandelen, hebben dierenartsen een preventieve taak. Die bestaat erin uw huisdier te helpen om een gezond leven te leiden. Zo laten konijnen niet altijd zien dat ze pijn hebben en kunnen ziekten zich in stilte ontwikkelen, zonder dat uw huisdier symptomen vertoont.

 

 

Dankzij regelmatige medische controles en check-ups bespaart u zichzelf veel kopzorgen. Om uw konijn gezond te houden, raden we u aan om minstens één keer per jaar uw dierenarts te raadplegen.

 

Het jaarlijkse bezoek aan de dierenarts heeft naast herhaling van de vaccinaties en anti-parasitaire behandeling nog een ander doel. Het is voor uw dierenarts de gelegenheid bij uitstek om de algemene toestand van uw huisdier te evalueren met als doel zijn welzijn te waarborgen en het een lang leven te geven. Wordt er een probleem vastgesteld, dan kan de dierenarts vroeg ingrijpen, wat niet alleen de gezondheid van uw huisdier ten goede komt en het genezingsproces versnelt, maar ook de verzorgingskosten beperkt. Dat alles zorgt dan weer voor minder stress voor het hele gezin – konijn inbegrepen!

Hebt u net een nieuw huisdier verwelkomd, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een eerste dierenartsbezoek te plannen. Tijdens dat bezoek kan er een volledige controle van de gezondheid van uw huisdier plaatsvinden en de balans opgemaakt worden op het vlak van vaccinaties, anti-parasietbehandelingen, voeding, sterilisatie, enz.

BE-NON-200400060