> Mijn konijn van dag tot dag > Activiteiten met mijn konijn

Activiteiten met mijn konijn

Konijnen, zoals de meeste honden en sommige katten, houden ervan om met hun mensenvrienden te spelen. Wie had dat gedacht? 

 

Spelen geeft uw pluizenbol de mogelijkheid om zich te bewegen en zo verveling en obesitas tegen te gaan. In het wild zijn konijnen immers een prooi die voortdurend op moet letten, zich verstoppen of weglopen. Ook de zoektocht naar voedsel is een tijdrovende activiteit. In uw huis is er daarentegen geen stress meer! Het leven is vredig en het voedsel overvloedig. Als uw konijn dan niets doet, kan het zich al snel vervelen. Is zijn dieet bovendien net iets te rijk, dan loert zwaarlijvigheid om de hoek!

 

Reden te meer om uw huisdier te laten bewegen en er spelletjes mee te spelen die jullie band versterken. Doe dat wanneer uw konijn actief is: dutjestijd is niet het juiste moment om te gaan spelen. Omdat konijnen een sterk karakter hebben, zullen ze hun onvrede ook op een zeer duidelijke, onaangename manier laten merken. Dwing het dus nooit!

 

Zijn er dingen die uw konijn van nature graag doet, zoals rennen, springen, sluipen of klimmen? Door uw huisdier een activiteit te geven die het leuk vindt, is de kans groter dat het daadwerkelijk gaat spelen.

  • Als uw konijn graag objecten verplaatst, geef het dan speeltjes zoals kleine kartonnen rolletjes of dennenappels. 
  • Klimt het graag, zet dan een stapel dozen klaar die het kan beklimmen. 
  • Is het een lekkerbek? Verberg kleine beetjes voedsel op verschillende plaatsen en laat het op ‘schattenjacht’ gaan.

 

Wie zijn konijn goed kent en zijn karakter eert, kan er heel wat plezier uit halen. Ga er dus voor!

BE-NON-200400060